Bizar bekersprookje: 'lopende' League Two-laagvlieger verrast Brentford

Reacties

De ranglijstafstand tussen Brentford, de nummer elf van de Premier League, en de nummer 22 van de League Two, Gillingham, bedraagt liefst 78 plekken. Toch was het laatstgenoemde die dinsdagavond de volgende ronde van de League Cup bereikte. En dat ging ook in de aanloop naar de wedstrijd toe niet zonder horten of stoten.

Bizar bekersprookje: 'lopende' League Two-laagvlieger verrast Brentford
Brentford
Brentford
ns
1 - 1
Gillingham
Gillingham

Het bekeravontuur begon voor Gillingham al op de heenweg. 'We kwamen een paar honderd meter voordat we bij het stadion aan zouden komen vast te zitten', vertelt manager Neil Harris aan de BBC. 'We konden geen kant op.'

'Ze konden geen politie-escorte naar ons toekrijgen', vervolgt Harris. 'We namen contact op met de wedstrijdleiding en besloten te gaan lopen. We moesten sowieso al twee uur eerder vertrekken vanwege demonstraties. Het is een gedenkwaardige avond vanwege het resultaat, maar ook door de factoren eromheen.'

Harris zou na de overwinning in Londen door een sterke penaltyserie verklaren dat zijn team zelfs over hekken moest klimmen en elkaar over barrières helpen om uiteindelijk het stadion van Brentford te betreden.

Ivan Toney leek met een vroege treffer het verschil tussen beide ploegen al vlug uit te drukken. Maar een kwartier voor tijd zorgde voormalig Sunderland-spits Mikael Mandron voor de verrassende gelijkmaker. In de uiteindelijke penaltyreeks was het Mikkel Damsgaard die faalde namens Brentford door op de lat te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.