Birmingham City komt met excuses en levenslang stadionverbod

Reacties

Birmingham City neemt geen halve maatregelen richting de man die zondagmiddag Jack Grealish aanviel tijdens de wedstrijd tegen Aston Villa. De Championship-club ontzegt de man voor de rest van zijn leven de toegang tot het stadion.

Birmingham City komt met excuses en levenslang stadionverbod

In minuut negen van de wedstrijd op St Andrew's bestormde een man het veld, waarna hij op Grealish afrende en hem van achteren in het gezicht sloeg. Direct daarna overmeesterde een steward de man. Na enig oponthoud kon de wedstrijd weer in gang gezet worden.

Birmingham City heeft in de uren na de derby een statement uit laten gaan waarin het de actie van de man veroordeelt. 'We willen onze excuses maken aan Jack Grealish en Aston Villa voor het incident dat vanmiddag plaatsvond', stelt de club.

'We keuren het gedrag van dit individu ernstig af en verzekeren dat hij voor het leven verbannen is van St Andrew's. De club verleent ook steun aan een aanvullende straf op basis van de wet. We werken samen met de autoriteiten om de omstandigheden te onderzoeken en we bekijken de veiligheidsprocedure in ons stadion.'

De club geeft daarnaast aan dat wat zich zondag voordeed op het veld niet thuishoort in het voetbal, of überhaupt in de maatschappij. 'Jack is een jongen uit Birmingham en los van clubvoorkeur had hij hier geen slachtoffer van mogen worden. Hier zijn geen excuses voor te bedenken', aldus Birmingham.

Reactie EFL
De koepel van de vier Engelse competities (EFL) veroordeelt de aanval van de man ook. Al tijdens de wedstrijd gaf men aan dat geen speler dit ooit zou mogen meemaken. 'Onder alle omstandigheden is het veld een plek voor de spelers, niet voor de supporters. Zij die op het veld staan moeten dat kunnen doen in de wetenschap dat ze niet met dergelijk gedrag te maken krijgen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Opmerkelijk genoeg was de aanval van de man niet het enige incident rondom Grealish. Nadat hij in minuut 67 de score opende vierde hij bij de reclameborden zijn treffer met enkele medespelers. Daarbij deelde een steward hem om onduidelijke redenen een knietje uit, zo blijkt uit beelden. Op die actie is nog geen officiële reactie gekomen van de clubs of de autoriteiten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.