Bingokaart Cavani wordt met verhuizing naar Spanje steeds voller

Reacties

Valencia wordt de nieuwe club van Edinson Cavani. De 35-jarige Uruguayaan, die deze zomer transfervrij de deur achter zich dichttrok bij Manchester United, is maandagmiddag gearriveerd in de Spaanse stad. Na de medische keuring gaat hij voor naar verluidt twee jaar tekenen.

Bingokaart Cavani wordt met verhuizing naar Spanje steeds voller
© Pro Shots

Valencia's nieuwe trainer Gennaro Gattuso kon voor de rol van centrumspits al kiezen uit Maxi Gómez, Hugo Duro en Marcos André, maar de clublegende van AC Milan had klaarblijkelijk behoefte aan nog een extra optie. Gezien de penibele financiële situatie van Los Che is het een extra voordeel dat voor Cavani geen transfersom betaald hoeft te worden.

Cavani kiest dus voor een verlenging van zijn Europese avontuur, dat in 2007 begon op Sicilië. Via Palermo kwam Cavani bij Napoli terecht. Drie jaar later werd Cavani voor zo’n 65 miljoen euro weggekocht door Paris Saint-Germain, dat hem zeven jaar later naar United liet vertrekken.

Overal kon de spits goede cijfers overleggen: in de Serie A, de Ligue 1, de Premier League en de Champions League is Cavani steeds goed geweest voor een gemiddelde van minimaal een doelpunt per 180 speelminuten. In totaal kwam de goaltjesdief tot 112 goals in de Serie A, 138 in de Ligue 1 en 12 in de Premier League.

Ook op interlandvlak heeft Cavani een mooie carrière: met 133 wedstrijden en 58 doelpunten staat hij op beide eeuwige ranglijsten op de tweede plaats. Diego Godín (159 wedstrijden) kwam vaker aan spelen toe, Luis Suarez (68 goals) wist vaker te scoren.

Via Valencia zal Cavani hopen om aanstaande winter helemaal klaar te zijn voor het WK in Qatar. Portugal, Ghana en Zuid-Korea zijn in Groep H de tegenstanders van Uruguay. 

Spelersprofiel

E. Cavani


Geboortedatum:
14 februari 1987
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Salto
Nationaliteit
Uruguay
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
71 kg
Huidige club:
Boca Juniors
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.