Billenknijpen voor Bosz: Lyon bezweert crisis met benauwde zege

Peter Bosz heeft vrijdagavond zijn eerste competitiezege met Olympique Lyon geboekt. Op bezoek bij FC Nantes zag de Nederlandse trainer dat het nog niet al te overtuigend ging. Vooral toen zijn ploeg in de slotfase met tien man kwam te staan, werd het nog even penibel.

Nantes
Nantes
0 - 1
Olympique Lyonnais

Bosz had na zijn eerste drie competitieduels met Lyon nog niet gewonnen en dat zorgde ervoor dat voorzitter Jean-Michel Aulas het woord crisis al in de mond nam. Na gelijke spelen tegen Stade Brest en Clermont Foot en tussendoor de beschamende nederlaag tegen Angers (3-0) was een overwinnining in Bretagne dan ook het enige medicijn. Die kwam er ook, maar makkelijk ging het niet.

Op bezoek bij Nantes moest doelman Anthony Lopes namelijk meerdere keren aan de bak, maar de Portugese doelman hield zijn doel voor de eerste keer dit seizoen schoon. Daardoor was het doelpunt van Moussa Dembélé in de 35ste minuut genoeg voor de eerste driepunter. De Franse spits werkte de rebound binnen, nadat Lucas Paquetá na een knappe actie nog op Albant Lafont was gestuit.

Met Chelsea-huurling Emerson Palmieri in de basis en de van Liverpool overgekomen Xherdan Shaqiri op de bank hield Lyon die voorsprong vast, al werd het na de tweede gele kaart voor Damien da Silva in de 78ste minuut nog billenknijpen. Zo redde Lopes in de 86ste minuut in twee instanties bij een grote kans van Samuel Mouttoussamy. Bosz kon opgelucht ademhalen: de eerste zege is binnen.