Bilic: 'Het is onmogelijk Carroll af te stoppen, hij heeft alles'

Reacties

West Ham United-manager Slaven Bilic kwam na het 3-3 gelijkspel in de Londense derby tegen Arsenal woorden tekort om Andy Caroll de hemel in te prijzen. Arsène Wenger was juist teleurgesteld dat zijn spelers zich lieten aftroeven door de 27-jarige spits, die eindelijk weer eens zijn klasse toonde.

Bilic: 'Het is onmogelijk Carroll af te stoppen, hij heeft alles'

'Andy Carroll heeft alles. Het is onmogelijk om hem af te stoppen', zei Bilic na afloop van het 3-3 gelijkspel, waarin Carroll tussen de 44ste en de 52ste minuut drie keer scoorde en een 2-0 achterstand zo omboog in een 3-2 voorsprong. Het was zijn tweede hattrick in de Premier League, nadat hij in augustus 2010 tegen Aston Villa (6-0) ooit voor een stormachtig begin van zijn loopbaan had gezorgd.

Het zou destijds leiden tot de grote doorbraak van de toen 21-jarige Carroll, die een half jaar later voor 41 miljoen euro van Newcastle United naar Liverpool verkaste. Die transfersom heeft de 1 meter 93 lange spits nooit waargemaakt. Liverpool verhuurde hem anderhalf jaar later al aan West Ham, dat hem in 2013 definitief overnam voor 17,5 miljoen. Sindsdien scoorde Carroll pas 21 keer voor The Hammers, waarvan zeven keer tijdens dit seizoen.

Andy Carroll maakt zijn tweede doelpunt van het duel met Arsenal op acrobatische wijze. In die fase domineerde de Engelse targetman het luchtruim, met ook nog twee kopgoals als resultaat.
Andy Carroll maakt zijn tweede doelpunt van het duel met Arsenal op acrobatische wijze. In die fase domineerde de Engelse targetman het luchtruim, met ook nog twee kopgoals als resultaat.

Desondanks vindt Bilic dat de negenvoudig international barst van de kwaliteiten. 'Zijn werklust, kijk maar hoe vaak hij de bal probeerde te veroveren', begon de Kroatische oud-international zijn opsomming. 'Hij hield de bal de hele tijd vast. En koppend is hij misschien wel de beste in de wereld.'

Blessures
Er is alleen één probleem. Carroll staat de laatste jaren vaker niet dan wel op het veld. In totaal miste hij namens West Ham, nog altijd zesde, de laatste vier seizoenen liefst 82 wedstrijden door tal van blessures. Volgens Bilic kan hij daar zelf ook iets aan veranderen. 'Hij moet verlost blijven van blessures. Hij is professioneel, maar hij moet alles over hebben voor zijn carrière en het voetbal.'

En dan is Carroll in zijn eentje in staat het elke defensie moeilijk te maken, zag Wenger. 'Ik ben teleurgesteld dat we geen antwoord hadden op Andy Carroll. Ik sta hier niet om de spelers de schuld te geven, maar we mogen geen drie goals tegenkrijgen. Zeker na de 2-1. Dat is zonde.' Want nu dreigt Arsenal nog verder achterop te raken bij Leicester City, dat al tien punten meer heeft. 'Hebben we nog kans op de titel? Ik weet het niet', besloot Wenger. 'We hebben het wel moeilijker gemaakt vandaag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.