Bilbao en Sociedad doen verzoek: finale alleen met fans

Reacties

Nooit eerder stonden twee Baskische clubs tegenover elkaar in de finale van de strijd om de Copa del Rey en dus moet het één groot feest worden. Ook voor de supporters.

Bilbao en Sociedad doen verzoek: finale alleen met fans
© Pro Shots

Maar mogelijk gooit het coronavirus roet in het eten, want overwogen wordt de eindstrijd zonder publiek af te werken. En dat zien beide clubs absoluut niet zitten. Zij hebben een gezamenlijk verzoek gedaan de finale voorlopig uit te stellen. Pas als het weer veilig is om supporters te te laten, zou de wedstrijd afgewerkt moeten worden.

Aanvankelijk zou de finale op 18 april worden afgewerkt in Sevilla, maar voorlopig is hij uitgesteld. Eerder al liet Bilbao-middenvelder Ibai Gomez weten hoe belangrijk de fans bij deze finale zijn. 'Ik speel de finale liever met fans dan dat ik me plaats voor de Europa League. Een eindstrijd met publiek is belangrijker dan Europees voetbal.'

En juist voor Bilbao staat er naast de eer ook Europees voetbal op het spel, want mocht het seizoen niet afgemaakt kunnen worden staat het als nummer 10 van La Liga met lege handen. De Europa League-tickets worden dan op basis van de competitiestand vergeven. Sociedad staat daar vierde en plaatst zich dus mogelijk voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.