Bijzondere Italiaanse regel maakt einde aan sprookje Südtirol

We zien Südtirol volgend seizoen niet terug in de Serie A. De Duitstalige club won maandag met 1-0 van Bari, maar vrijdag in de return verloor de ploeg met dezelfde cijfers. In Italië houdt dat in dat de hoogst geklasseerde club in de competitie dan doorgaat naar de volgende ronde.

Bari
Bari
1 - 0
Südtirol
Südtirol

Südtirol promoveerde vorig seizoen nog van de Serie C naar de Serie B, maar presteerde deze jaargang opnieuw opvallend goed. De club eindigde als zesde, waarmee Südtirol zich plaatste voor de play-offs om promotie. Daarin had het nummer zeven Reggina al uitgeschakeld en na de zege op Bari had Südtirol goede hoop op het behalen van de finale.

Bari hielp de tegenstander zelfs nog in het zadel door net voor rust een rode kaart te pakken. Met tien man kwam de thuisploeg toch op voorsprong twintig minuten voor tijd. Leonardo Benedetti zette de score over twee duels op 1-1. In vrijwel heel Europa volgt dan een verlenging of volgen direct strafschoppen, maar in Italië gaat de zege dan naar de hoogst geklasseerde ploeg.

Bari eindigde als derde in de Serie B en staat zodoende in de finale van de play-offs. Daarin zal het met Cagliari of Parma uitmaken wie volgend seizoen op het hoogste niveau speelt. Cagliari won de eerste wedstrijd met 3-2 van Parma en speelt zaterdag de return.