Bijzonder Estádio do Dragão-debuut biedt Bazoer hoop

Reacties

Het geluk lacht Riechedly Bazoer weer toe. De 22-jarige middenvelder was opgetogen na zijn bijzondere debuut in Estádio do Dragão.

Bijzonder Estádio do Dragão-debuut biedt Bazoer hoop

Bij het sluiten van de markt werd zijn overgang naar FC Porto beklonken. Een gebrek aan perspectief bij VfL Wolfsburg bracht Bazoer op 31 augustus bij de Portugese topclub. De middenvelder was blij met zijn nieuwe werkomgeving. 'Porto is een grote club met veel historie, waar geweldige spelers hebben gespeeld. Toen ze me belden, had ik meteen interesse. Het is allemaal heel snel gegaan en ik ben blij hier te zijn', zei Bazoer toen.

De realiteit bleek weerbarstiger dan de hoop. De insteek – meer speeltijd dan in Wolfsburg – viel in het water door fysieke ongemakken. Zijn eerste duel in september mondde uit in een deceptie. Na ruim een kwartier moest Bazoer door een schouderblessure het duel van FC Porto II tegen Oliveirense opgeven.

Vijf dagen na zijn debuut in de hoofdmacht van FC Porto in oktober in het Portugese bekertoernooi tegen SC Vila Real volgden zeven minuten in het Champions League-duel met Lokomotiv Moskou. 'Ik heb de juiste optie gekozen en ben erg blij met FC Porto', herhaalde Bazoer na het succes in de Russische hoofdstad.

Daarna bleef het echter weer stil rond de zesvoudig Oranje-international. Woensdag trad hij weer in de schijnwerpers bij het League Cup-duel met Varzim. De eerste basisplaats in de hoofdmacht bij zijn debuut in Estádio do Dragão leverde direct ook meer persoonlijk geluk op. Bazoer maakte in de 42ste minuut zijn eerste treffer sinds zijn goal van 21 september 2016 tegen Willem II, toen hij nog speelde voor Ajax.

'Ik ben blij voor het eerst te scoren in dit stadion en te hebben gewonnen. Het was geen makkelijke wedstrijd, maar na rust hebben we er een goede wedstrijd van gemaakt', zei Bazoer na zijn optreden tegen Varzim. Zijn reactie paste misschien ook wel goed bij zijn persoonlijke verhaal. Na een moeizame start na een periode van rust goed terug te keren. Die hoop koestert Bazoer, op weg naar zijn debuut in de Portugese competitie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.