Bijzonder duel aan de Krommedijk: toekijkende knuffels en coach voor tv

Reacties

Onder toeziend oog van duizenden knuffels heeft De Graafschap de koppositie gepakt in de Keuken Kampioen Divisie. De Superboeren wonnen van FC Dordrecht, maar toch was het niet de uitslag die het meest opviel tijdens een bijzondere avond aan de Krommedijk.

Bijzonder duel aan de Krommedijk: toekijkende knuffels en coach voor tv
© Pro Shots
FC Dordrecht
FC Dordrecht
0 - 2
De Graafschap
De Graafschap

Rustig was het deze week allesbehalve aan De Krommedijk. Na de 5-1 nederlaag tegen FC Eindhoven werd er afscheid genomen van trainer en clubicoon Harry van den Ham, die daarmee zijn vijfde termijn bij de Schapenkoppen beëindigd zag worden. De Utrechter flikte in het seizoen 2013/14 het onmogelijke door met Dordrecht te promoveren naar de Eredivisie, maar werd nu verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de hekkensluiter.

Voorlopig neemt interim-trainer Ben Kinds de honneurs waar, maar tegen De Graafschap zat hij opvallend genoeg niet op de bank. 'Hij coacht vanuit huis, van achter zijn tv'tje', aldus algemeen directeur Hans de Zeeuw voor de camera's van FOX Sports. Of het te maken had met een mogelijke coronabesmetting wilde hij niet zeggen. 'Er is een situatie ontstaan waar we niet blij mee zijn, maar dat is heel Nederland niet. De KNVB heeft ons gevraagd de wedstrijd door te laten gaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met de trainer voor de televisie en knuffels op de tribune in Dordt waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Net als afgelopen woensdag tegen NAC Breda (1-0) was Mo Hamdaoui trefzeker. De aanvaller was het eindstation van een vlotlopende aanval en rondde koel af: 0-1. Daarna verzuimden de bezoekers de voorsprong verder uit te bouwen in de eerste helft, omdat Johnatan Opoku tot twee keer toe de lat raakte.

Bij winst op hekkensluiter Dordrecht zou de ploeg van Mike Snoei de koppositie voor tenminste één nacht overnemen van Almere City, dat morgen in actie komt tegen een andere titelkandidaat SC Cambuur. Op het veld waren die krachtverschillen in de tweede helft steeds minder zichtbaar, want het was de thuisploeg die steeds meer uit haar schulp kroop. Aan alle illusies kwamen een kwartier voor tijd een eind, toen De Graafschap-routinier Ralf Seuntjens de wedstrijd in het slot gooide door een stafschop te benutten: 0-2. 

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
38
29
5
4
109-36
+73
92
2
Go Ahead Eagles
38
23
8
7
62-25
+37
77
3
De Graafschap
38
23
8
7
67-47
+20
77
4
Almere City FC
38
22
9
7
75-48
+27
75
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Dordrecht
Meer over FC Dordrecht
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.