Bijrol spelende Van de Beek ziet Maguire schutteren bij B-keuze Man Utd

Reacties

Donny van de Beek heeft zondagmiddag met een veredeld B-elftal van Manchester United gelijkgespeeld tegen Athletic Bilbao. De Nederlander werd halverwege gewisseld en zag zijn ploeg de achterstand nog rechtbuigen.

Bijrol spelende Van de Beek ziet Maguire schutteren bij B-keuze Man Utd
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 1
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Met Van de Beek in de basis begon Erik ten Hag aan de oefenpot tegen de La Liga-club. Hij werd vergezeld door onder anderen Jadon Sancho, Christian Eriksen, Aaron Wan-Bissaka en Harry Maguire. De A-garnituur speelde zaterdagmiddag al een oefenwedstrijd tegen RC Lens, waardoor de meeste grote kanonnen er op zondag niet bij waren.

In het Aviva Stadium te Dublin had Manchester United de eerste helft wat meer de bal, maar kwam het grootste gevaar van de Basken. Na een klein halfuur zette Nico Williams zijn ploeg dan ook op voorsprong. De treffer werd ingeleid door slordig balverlies van Harry Maguire. Eén pass later chipte Williams de bal over doelman Tom Heaton in het doel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ten Hag besloot Van de Beek in de rust te wisselen voor Hannibal Mejbri en na een goed uur moest Athletic Bilbao verder met tien man na een ingreep op de doorgebroken Tunesiër. Aitor Paredes leek even niet te beseffen dat het om een oefenwedstrijd ging en trok zijn tegenstander neer. Facundo Pellistri maakte er in de laatste minuut nog 1-1 van. Maandag 14 augustus start Manchester United het Premier League-seizoen met een thuisduel met Wolverhampton Wanderers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.