Bijna niet te kloppen Man United vervolgt topserie dankzij Pogba-pareltje

Reacties

Manchester United staat weer bovenaan in de Premier League, al heeft het na de zege op Fulham wel een duel meer gespeeld dan de belangrijkste concurrent. Namens The Red Devils bleef Donny van de Beek negentig minuten op de bank, hij zag hoe een wereldgoal van Paul Pogba genoeg was voor de zege.

Bijna niet te kloppen Man United vervolgt topserie dankzij Pogba-pareltje
© Pro Shots
Fulham
Fulham
1 - 2
Manchester United
Manchester United

Het is inmiddels alweer meer dan tweeënhalve maand geleden (bijna drie maanden zelfs) dat Man United een competitiewedstrijd verloor. Op 1 november was Arsenal op Old Trafford pijnlijk met 0-1 te sterk. Die nederlaag leidde tot een voorzichtige crisissfeer bij The Red Devils, de zoveelste in de laatste jaren. Zo luidde clubicoon Roy Keane nog maar eens de noodklok, woorden waar manager Ole Gunnar Solskjaer zich later tegen moest verdedigen.

Sinds die nederlaag ging het echter crescendo met Man United. Van de twaalf competitieduels die tot woensdagavond volgden, werden er negen gewonnen en eindigden er drie in een gelijkspel. Die drie remises waren overigens tegen Leicester City, Manchester City en Liverpool, die clubs die samen met Manchester United nu de topvier vormen. Daar kwam woensdagavond dus de dertiende wedstrijd zonder nederlaag bij.

Toch leek het daar aanvankelijk niet op. De thuisploeg kende een droomstart, toen Ademola Lookman na een afgemeten pass van André-Frank Zambo Anguissa aan buitenspel ontsnapte en de bal in de verre hoek schoot. Dat was een flinke opsteker voor de degradatiekandidaat, waar Kenny Tete in de basis stond en Terence Kongolo niet bij de wedstrijdselectie zat. Ook The Cottagers doen het de laatste weken beter dan daarvoor: de vijf duels voorafgaand aan de 0-1 nederlaag tegen Chelsea van afgelopen weekend werden allemaal gelijkgespeeld.

Woensdag volgde er echter een nieuwe nederlaag, nadat Man United de stand nog voor rust gelijk had getrokken. Een paar tellen nadat hij zelf de bal raakte met een schot, gaf Bruno Fernandes de bal gevaarlijk voor. Diezelfde bal leek een prooi te worden voor Fulham-keeper Alphonse Areola, maar de Fransman liet de bal knullig los. Daar profiteerde Edinson Cavani volop van: 1-1. Daarmee werd hij de eerste Man United-speler uit de geschiedenis die zijn eerste vier competitiegoals voor de club allemaal in uitduels maakte. Eerder trof hij doel op bezoek bij Southampton (tweemaal) en Everton.

Waar Areola bij de 1-1 dus de fout in ging, kon hij aan de 1-2 absoluut niets doen. Pogba legde een hoge bal bij de zijlijn ineens schitterend dood, passeerde een paar tegenstanders, waarna hij de bal met links schitterend in de verre hoek beukte. Daarmee bepaalde hij ook de eindstand, waardoor Man United nu weer bovenaan staat. Daarbij moet worden aangetekend dat stadgenoot Manchester City (de naaste belager) één duel minder heeft gespeeld.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.