Bijlow treurt: 'Verschrikkelijk dat we de cup niet kunnen meenemen'

Justin Bijlow baalt als een stekker dat Feyenoord er niet in is geslaagd om de Conference League-finale te winnen. De doelman had vooraf heel andere ideeën gehad over zijn rentree op het veld.

AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Bijlow stond twee maanden buitenspel met een voetblessure, maar was fit genoeg om woensdag weer mee te kunnen doen in de seizoensontknoping van Feyenoord. De keeper kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg in Tirana met 1-0 verloor van AS Roma. In de eerste helft werd Bijlow bij de eerste serieuze kans van de wedstrijd gepasseerd door Nicolò Zaniolo.

'Natuurlijk was het geweldig om weer op het veld te staan', zei Bijlow direct na afloop tegen ESPN. 'Maar ik had hier toch liever met een ander gevoel gestaan. Dit is verschrikkelijk. We wilden heel graag die cup meenemen, om het publiek te bedanken en om Feyenoord weer op de kaart te zetten. Helaas is het niet zo gegaan.'

Feyenoord kwam pas in de tweede helft een beetje in de wedstrijd. Was de ploeg voor rust te angstig? 'Nee, angstig denk ik niet. Maar in de tweede helft komen we wel een stuk beter uit de startblokken', zei Bijlow. 'Toen wisten we ook een paar goede kansen te creëren. We hadden de druk erop en dan zie je dat zij moeite hebben met ons. Maar het was helaas niet goed genoeg. Balen.'

De teleurstelling is uiteraard groot, maar moet volgens Bijlow snel plaatsmaken voor trots. 'Het is een beetje cliché wat ik zeg, maar het was wel twintig jaar geleden dat we voor het laatst een Europese finale speelden. Dat klinkt mooi, maar het is wel zo. Maar voor nu is het vooral heel verschrikkelijk dat we de cup niet mee naar Rotterdam kunnen nemen.'