Bijlow deelt grootste les voor Feyenoord na CL-uitschakeling

Reacties

Atlético Madrid was dinsdagavond in De Kuip simpelweg beter dan Feyenoord. Dat is de conclusie van Justin Bijlow na de derde nederlaag in de groepsfase van de Champions League. De doelman ging in op zijn rol bij de ongelukkige eigen goal van Lutsharel Geertruida.

Bijlow deelt grootste les voor Feyenoord na CL-uitschakeling
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 3
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Aan het perspectief in de Europa League wilde Bijlow kort na het laatste fluitsignaal nog niet denken. Teleurstelling heerste bij de 25-jarige keeper, die sterk aan de wedstrijd was begonnen met een redding toen Álvaro Morata voor zijn neus verscheen. 'Ik stond op de goede plek. Alleen twee minuten later zat hij er alsnog in', zei hij bij RTL 7.

Bijlow bracht het gesprek zelf naar het openingsdoelpunt van Atlético. Hij vertelde wat er misging. 'Ik reageerde op Witsel, dat was ongelukkig', zei Bijlow over de Belg die leek te gaan koppen, maar uiteindelijk een stap achterwaarts deed. Bijlow: 'Omdat ik reageerde op Witsel, ging ik niet zeggen dat die bal voor mij was. Als Witsel er niet is, dan pak ik de bal. Maar als hij springt, kopt hij de bal eerder dan dat ik er ben. Dan ben je alsnog de sjaak.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de tweede nederlaag tegen koploper Atlético is de hoop op overwintering in de Champions League vervlogen. Nummer twee Lazio is ook niet meer te achterhalen. Bijlow probeerde de balans op te maken: 'We kunnen op dit niveau mee qua voetbal, maar het gaat om die paar momenten. Uit tegen Lazio hadden zij één of twee kansen en zij scoorden. Wij hadden vijf kansen, die we ook moeten benutten en dat laten we na. De grootste les is om kansen eerder te benutten. Verder moeten we doorgaan met waar we mee bezig zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.