'Bij Zlatan is het niet zijn lichaam, het is zijn mentaliteit'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic wil zelf niet met alle eer gaan strijken na zijn twee goals tegen West Bromwich Albion (0-2), maar José Mourinho is vol lof. Het spel van de 35-jarige spits is voor de Manchester United-manager een lust voor het oog.

'Bij Zlatan is het niet zijn lichaam, het is zijn mentaliteit'

Ibrahimovic snoerde zaterdagavond op The Hawthorns weer heel wat monden. De Zweed staat inmiddels al op zestien treffers in dienst van United. De routinier toonde zich echter van zijn bescheiden kant bij BT Sport: 'We zeiden vooraf al dat dit zwaarder zou worden dan tegen Crystal Palace (1-2 zege, red.) en de jongens deden het geweldig. Vandaag hebben we echt als een collectief gewonnen', aldus Ibrahimovic.

De ex-Ajacied scoorde in zijn laatste negen duels liefst tien keer en laat zelden tot nooit een wedstrijd schieten. 'Ik voel me goed. In de eindfase begon ik me wel een beetje moe te voelen, maar als het team goed speelt dan is het ook makkelijk. Het belangrijkste is dat we weer drie punten hebben', benadrukte Zlatan, die inmiddels de topvier in het vizier heeft met United.

Mourinho zei vanaf de zijlijn te hebben genoten. Deels omdat zijn team de wedstrijd onder controle had, maar vooral ook vanwege Ibrahimovic. 'Ik blijf zeggen dat het bij hem niet om zich lichaam draait, bij Zlatan gaat het om zijn mentaliteit. Het is een genot om hem te zien spelen, zijn blijdschap. Dat is geweldig voor een 35-jarige.'

Over de teamprestatie was The Special One ook zeer te spreken. United won tegen West Brom, dat uitstekend in vorm was, voor de derde achtereenvolgende keer in de Premier League. Dat deed United onder Mourinho alleen eerder in augustus. 'Je maakt je altijd een beetje zorgen tegen teams van Tony Pulis. Ze scoren vaak uit een standaardsituatie en de slotfase kan een hel worden. Dat overkwam me met Chelsea, maar vandaag hadden we de wedstrijd volledig onder controle. We speelden volwassen en verdedigden sterk. Ik ben erg tevreden.'

Het officiële Twitter-account van Manchester United greep de gelegenheid aan om nog even terug te komen op een tweet van een halfjaar geleden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.