Bij 46ste poging is het dan eindelijk raak voor Younes

Reacties

De aanhouder wint, het is een spreekwoord dat dit seizoen nogal van toepassing is op Amin Younes. In zijn negentiende competitiewedstrijd tekende de Duitser in zijn 46ste (!) doelpoging pas voor zijn eerste goal.

Bij 46ste poging is het dan eindelijk raak voor Younes

Het begon zo langzamerhand een pijnlijke kwestie te worden voor de linksbuiten van Ajax. Ondanks herhaaldelijke pogingen bleef achter zijn naam maar het getal nul staan als het om competitiegoals ging. Op bezoek bij Roda JC kwam daar een einde aan. De 23-jarige aanvaller bepaalde, na eerder in het duel de lat geraakt te hebben, de eindstand op 0-2.

Vrijdag was de aanvaller van Ajax ook al geconfronteerd met de kansenregen die dit seizoen bij hem steevast zonder treffers bleef. 'Natuurlijk ben ik daarmee bezig, het zit in mijn hoofd. Ik weet zelf dat het beter moet. Maar ik weet dat het weer gaat komen, daar heb ik vertrouwen in. Het is belangrijk dat ik weer terugkeer in de vorm van afgelopen jaar', vertelde Younes, die vorig seizoen acht competitiegoals liet aantekenen in 27 Eredivisie-optredens. De achtste en laatste goal leek Ajax toen richting de titel te brengen, al gooide Bryan Smeets in het veelbesproken gelijkspel namens De Graafschap toen nog roet in het eten.

Younes kreeg in de voorbije moeilijke maanden steun van assistent-coach Dennis Bergkamp. 'Hij praat veel met mij, dat is goed. Hij heeft er vertrouwen in. Daarom heb ik er ook vertrouwen in. Als Bergkamp erop vertrouwt, komt het goed.'

Overigens scoorde Younes dit seizoen in de Europa League al wél. In beide duels met Celta de Vigo nam hij een treffer voor zijn rekening. Maar in de Eredivisie was het zondag dus pas bij zijn 46ste doelpoging raak. Dat de Duitser nog wel wat werk te verzetten heeft, is ook duidelijk. Van die 46 pogingen belandden er slechts vijftien tussen de palen.

Vertrouwen
Na afloop toonde Younes zich in gesprek met FOX Sports vooral opgelucht. 'Ja eindelijk. Voor de goal schoot ik nog tegen de lat. Toen dacht ik nog: nee niet weer… Ik ben gelukkig met de goal die ik vandaag alsnog maakte. Natuurlijk was de periode zonder goals moeilijk, met de wedstrijd wordt het dan lastiger om te scoren. Het zit ook vooral in je hoofd, want verder doe je gewoon dezelfde dingen. Iedere speler heeft moeilijke periodes, nu ben ik vooral blij. Ik wil de trainer en de ploeg ook bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hielden. En de concurrentie? Dat is alleen maar goed voor Ajax. Zo werkt het in het voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.