Big spender Liverpool moet alleen Juventus voor zich houden

Reacties

Liverpool is in Engeland tot nu toe de koning van de transferzomer. The Reds hengelden na onder anderen Naby Keïta en Fabinho met Alisson Becker opnieuw een grote vis binnen.

Big spender Liverpool moet alleen Juventus voor zich houden
© LFC

Jarenlang ging het mis voor Liverpool op de transfermarkt. Spelers als Andy Carroll en Christian Benteke werden voor een vermogen gehaald, maar vielen enorm tegen. De laatste jaren is de club echter bijzonder succesvol wat transfers betreft. Mohamed Salah was een voltreffer, terwijl ook Virgil van Dijk en Andrew Robertson directe versterkingen bleken.

Deze zomer pakken The Reds flink door. Over Keïta werd in augustus 2017 al een akkoord bereikt met RB Leipzig, hij kostte zestig miljoen euro exclusief bonussen. Voor Fabinho werd aan AS Monaco 45 miljoen euro overgemaakt. Xherdan Shaqiri was in de huidige transfermarkt een koopje, hij kwam voor 14,7 miljoen euro over van Stoke City.

Met Alisson heeft Liverpool nu de vierde zomeraanwinst binnen. De Braziliaanse doelman kostte 62,5 miljoen, een bedrag dat via bonussen nog kan oplopen naar 72,5. Zonder bonussen komen de uitgaven van Liverpool daarmee op 182,2 miljoen euro.

De club van manager Jürgen Klopp is met afstand de big spender van de Premier League. Gek genoeg is West Ham United de nummer twee. The Hammers gaven al 95 miljoen euro uit deze zomer. Manchester City en Manchester United doen het wat dat betreft nog rustig aan. Tottenham Hotspur is helemaal bijzonder. Daar is nog niemand bijgekomen of vertrokken. Alleen Vincent Janssen keerde terug van zijn huurperiode bij Fenerbahçe.

Europees gezien is Juventus het meest actief. De club uit Turijn brak met de transfer van Cristiano Ronaldo het eigen clubrecord en haalde met onder anderen João Cancelo en Douglas Costa nog twee dure spelers binnen. Paris Saint-Germain betaalde alleen een astronomisch bedrag voor Kylian Mbappé, die officieel het afgelopen seizoen nog gehuurd werd van Monaco.

Big spenders zomer 2018

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bedragen via Transfermarkt.de

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.