'Bielsa vliegt naar Engeland maar twijfelt nog over baan op Goodison Park'

Reacties

Everton hoopt nog voor het weekend een nieuwe manager aan te stellen. De ploeg uit Liverpool hoopt dat Marcelo Bielsa bereid is om in te stappen in deze penibele situatie. De Argentijn is inmiddels naar het eiland gevlogen, maar heeft nog zo zijn bedenkingen.

'Bielsa vliegt naar Engeland maar twijfelt nog over baan op Goodison Park'
© Pro Shots

Volgens The Guardian weet de Argentijn nog niet of hij wel aan de slag moet bij een club die zes managers heeft versleten in zeven jaar. Ook zou hij zich afvragen of de selectie van The Toffees wel in staat is om het voetbal te spelen dat Bielsa graag laat zien, zeker nu er door de degradatiezorgen weinig tijd zal zijn om patronen in te slijpen. Eigenaar Farhad Moshiri wil hem toch graag hebben en zal met overtuigende teksten moeten komen om zijn droomkandidaat te strikken.

Als het niet lukt om Bielsa, die eerder bij Leeds United actief was en op Elland Road ongekend populair werd, te verleiden tot een handtekening, dan zou het Plan B luisteren naar de naam Sean Dyche. De blauwhemden willen het dus voor het weekend opgelost hebben, dan heeft de opvolger van de deze week ontslagen Frank Lampard een volle week om Everton voor te bereiden op het laatste deel van het seizoen.

Dat is nodig ook. Everton staat na twintig wedstrijden voorlaatste, met een iets minder slecht doelsaldo dan hekkensluiter Southampton. Een degradatie zou een drama zijn voor de club. Niet alleen gaat er dan een reeks van 69 jaar op het hoogste niveau voorbij, ook zou de timing met het oog op de nakende verhuizing naar een nieuw stadion amper slechter kunnen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.