Bielsa klopt ex-werkgever in eerste officiële interland met Uruguay

De nationale ploeg van Uruguay heeft vannacht korte metten gemaakt met Chili. In het Estadio Centenario in Montevideo zegevierden de Celeste met 3-1 in de eerste wedstrijd in de kwalificatiecyclus voor het WK in 2026.

Uruguay
Uruguay
3 - 1
Chili
Chili

Chili begon sterk, maar River Plate-speler Nicholas De La Cruz opende de score enkele minuten voor rust, waarna Real Madrid-ster en aanvoerder Federico Valverde de marge nog voor de thee verdubbelde. Daar had Chili niet van terug. Uruguay leunde na rust achterover en liep zelfs nog uit: Darwin Núñez en De La Cruz combineerden, laatstgenoemde mocht zijn tweede maken. Een kwartier voor tijd deed Arturo Vidal nog wat terug, maar dat inspireerde de Chilenen niet meer tot grootse dingen.

Voor bondscoach Marcelo Bielsa, die in juni al twee oefenwedstrijden goed zag aflopen voor zijn ploeg, betekende het dus drie punten in zijn eerste wedstrijd om de knikkers. En dat nota bene tegen een ex-werkgever: Bielsa leidde Chili in 2010 nog naar het WK. Uruguay heeft dinsdagavond een pittige volgende klus: de gevreesde uitbeurt bij Ecuador staat op de agenda.

Chili moet in de nacht van dinsdag op woensdag weer aan de bak, en met Colombia is de volgende tegenstander ook geen makkelijke. Er is voor de langgerekte natie nog geen man overboord: er zijn na deze nederlaag nog zeventien wedstrijden en van de tien ploegen gaan er zes rechtstreeks naar het WK 2026. De zevende in de eindstand mag zijn ticket voorts nog proberen af te dwingen in een play-off.