Bezwaren Willem II gehoord: rode kaart Wriedt geseponeerd

Reacties

Kwasi Wriedt wordt niet verder gestraft voor zijn uitsluiting tegen PEC Zwolle. De rode kaart voor de aanvaller van Willem II is geseponeerd.

Bezwaren Willem II gehoord: rode kaart Wriedt geseponeerd
© Pro Shots
Willem II
Willem II
1 - 3
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Wriedt moest vrijdag pal voor rust met een rode kaart het veld verlaten. In de ogen van scheidsrechter Sander van der Eijk was die straf op zijn plaats voor de Willem II-aanvaller na een actie ten opzichte van Mike van Duinen.

De sanctie leidde tot discussie bij Willem II. Zondag maakte Reinold Wiedemeijer namens de KNVB bij ESPN duidelijk dat er zeker grond was voor de Tilburgse bezwaren

'Wij zien daar een speler de bal spelen. Daarna raakt hij zijn tegenstander, die voet moet ergens blijven. Het contact is heel vervelend op de voet/enkel van de PEC Zwolle-speler, maar het is de vraag of het zelfs een overtreding is. De speler van Willem II speelt de bal. Het is heel spijtig dat het contact er is, maar voor ons geen rode kaart.'

De KNVB-aanklager kwam maandag tot dezelfde conclusie en seponeerde de rode kaart voor Wriedt, die daardoor donderdag tegen Ajax in actie kan komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.