Bewogen Deadline Day voor Maitland-Niles na uithaal richting Arsenal

Reacties

Eerst was hij boos dat Arsenal hem niet naar Everton liet vertrekken, nu is Ainsley Maitland-Niles weer in genade aangenomen. De 24-jarige vleugelspeler heeft een paar turbulente dagen achter de rug.

Bewogen Deadline Day voor Maitland-Niles na uithaal richting Arsenal
© Pro Shots

Het begon maandag allemaal toen hij Arsenal in verlegenheid bracht met een post op Instagram (zie onder). Maitland-Niles liet daarin zijn onvrede blijken over zijn situatie in het Emirates Stadium. 'Het enige dat ik wil is ergens heengaan waar ik gewenst ben en waar ik ga spelen', schreef de Engelsman in een post op het sociale medium.

Dat Arsenal niet inging op een aanbieding van Everton om hem op huurbasis over te nemen, was volgens Engelse media aanleiding van de uithaal op Instagram van Maitland-Niles. De Londenaren waren weliswaar bereid hem te laten gaan, maar niet onder de door Everton gestelde voorwaarden - huur met optie tot koop.

Dat Maitland-Niles daarover openlijk zijn teleurstelling uitte, viel niet lekker bij de clubleiding. Aanvankelijk kreeg de vijfvoudig international te horen dat hij tot nader order niet met de groep mocht meetrainen, maar na een verhelderend gesprek met Arteta is de middenvelder annex back nu weer welkom bij de selectie.

Daarmee is het voorval afgelopen met een sisser, maar de vraag is hoeveel Maitland-Niles er mee is opgeschoten. Op de rechtsbackpositie lijkt hij in de pikorde achter Cédric Soares en Calum Chambers te staan, terwijl hij richting het WK 2022 in Qatar in beeld wil blijven bij Engeland. Zijn laatste interland dateert van november vorig jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.