Bewijs gevonden voor omkoping door Getafe

Reacties

De Spaanse politie heeft nieuwe bewijzen gevonden in de omkopingszaak van vorig seizoen, waarbij Valencia en Getafe betrokken zijn.

Bewijs gevonden voor omkoping door Getafe
© Pro Shots

De zaak gaat terug naar de laatste speeldag van het afgelopen seizoen. Getafe en Valencia maakten beide nog kans op het vierde en laatste Champions League-ticket. De beslissing lijkt echter niet alleen op sportief vlak te beslecht. Beide ploegen hebben zich schuldig gemaakt aan omkoping. Bewijzen wijzen in ieder geval in die richting.

Zeven spelers van Real Valladolid werd geld in het vooruitzicht gesteld als het duel met Valencia werd verloren, hetgeen ook gebeurde (2-0). De club heeft alle beschuldigingen van de hand gewezen. Politie heeft wel bewijzen gevonden voor de matchfixing. Het is nog wachten op een strafzaak.

Maar ook Getafe speelde vals spel. Onderzoek heeft telefoongesprekken boven water gebracht van omkoping van Villarreal-spelers, die 1,8 miljoen euro konden krijgen bij medewerking. Getafe-spits Jorge Molina was schijnbaar op de hoogte van de omkoping. Hij ontkent alle aantijgingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.