Bewierookte Griezmann: 'Systeem gevonden dat bij ons past'

Reacties

Antoine Griezmann bezorgde Frankrijk dinsdag tegen Finland na vijf interlands zonder overwinning weer eens een zege (2-0). Franse media waren lovend over de samenwerking tussen Griezmann en Karim Benzema. Bondscoach Didier Deschamps zag zijn team na een aantal teleurstellende resultaten weer opkrabbelen.

Bewierookte Griezmann: 'Systeem gevonden dat bij ons past'
© Pro Shots

De laatste overwinning van Frankrijk voor dinsdagavond was de zege op Duitsland in de groepsfase van het EK (1-0). Deschamps zag zijn ploeg daarna op Euro 2020 worstelen met Hongarije (1-1) en Portugal (2-2) en na strafschoppen uitgeschakeld worden door Zwitserland (3-3). Ook in de WK-kwalificatieduels met Bosnië-Herzegovina (1-1) en Oekraïne (1-1) kon Frankrijk niet overtuigen.

'Magisch duo'
De zege op Finland in het Groupama Stadion in Lyon voelde als een opluchting, schrijven Franse media. 'Le joli coup de Grizou', kopte L'Équipe. De Franse sportkrant spreekt daarmee over de 'voltreffers' van Griezmann. Ook de 'magie' tussen Griezmann en Benzema wordt uitvoerig beschreven. Benzema werd in Lyon, als oud-speler van Olympique Lyonnais, veelvuldig toegezongen. Le Parisien schrijft dat Griezmann en Benzema eindelijk 'dezelfde taal spreken'. De spits van Real Madrid gaf de assist bij de 1-0 van Grizou, die achter Benzema en Anthony Martial werd gepositioneerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Griezmann staat na zijn twee doelpunten tegen Finland op 41 goals voor de nationale ploeg. De aanvaller die onlangs van Barcelona terugkeerde naar Atlético Madrid evenaarde Michel Platini en heeft alleen nog Olivier Giroud (46 doelpunten) en Thierry Henry (51) voor zich op de topscorerslijst van Les Bleus. 'Ik ben heel erg blij met mijn prestatie en ook zeker die van het team. We wilden ons revancheren na de vorige duels', zei Griezmann tegen Franse media. 'We moeten de stijgende lijn nu voortzetten. Misschien hebben we nu een systeem gevonden dat beter bij ons past. We waren heel sterk.'

Frustraties verdwenen
Bondscoach Deschamps had weer reden tot juichen. 'Ik was zeker niet tevreden over de voorgaande wedstrijden, maar tegen Finland zat er veel meer lijn in het spel. De spelers waren ook gefrustreerd over hoe de laatste wedstrijden verliepen. Deze zege doet ons goed. Het samenspel tussen Griezmann en Benzema was mooi om te zien. Maar ik wil Martial niet vergeten. De drie aanvallers hebben goed werk geleverd', aldus de coach die tegen Finland geen beroep kon doen op de geblesseerde Kylian Mbappé.

De Fransen gaan met twaalf punten uit zes wedstrijden comfortabel aan de leiding in groep D van de WK-kwalificatie. Nummer twee Oekraïne staat met vijf punten (vijf gelijke spelen) tweede. Frankrijk sluit de WK-kwalificatie in november af tegen Kazachstan (thuis) en Finland (uit). In oktober strijdt Les Bleus in Turijn met België om een ticket voor de finale van de Nations League in Milaan. Spanje en Italië spelen in de andere halve finale.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep D WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
5
3
0
18-3
+15
18
2
Oekraïne
8
2
6
0
11-8
+3
12
3
Finland
8
3
2
3
10-10
0
11
4
Bosnië-Herzegovina
8
1
4
3
9-12
-3
7
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.