'Beul' Slomka kan vonnis over Van Gaal voltrekken

Louis van Gaal moet zaterdagmiddag koste wat het kost winnen op bezoek bij Hannover 96 om zijn baan bij Bayern München enigszins veilig te stellen. De Nederlandse oefenmeester zelf heeft geen last van extra druk op zijn schouders. 'Iedere wedstrijd willen we winnen, dus deze ook', vertelt Van Gaal in Bild.

'Beul' Slomka kan vonnis over Van Gaal voltrekken

De druk bij een topclub is vanzelfsprekend hoger. 'Als je twee wedstrijden op rij verliest wordt er altijd een vraagteken achter je functioneren gezet. Dat geldt zeker als je trainer bent van zo'n grote club als Bayern München. Ik doe echter gewoon mijn werk en ik denk dat ik het naar behoren doe', aldus Van Gaal.

Eerder dit seizoen sneuvelden al drie trainers uit de Bundesliga na een duel met Hannover 96. Nadat Zvonimir Soldo bij 1.FC Köln en Jens Keller in Stuttgart een pas op de plaats moesten maken, was het vorige maand de beurt aan Steve McClaren bij VFL Wolfsburg.

Hannover-trainer Mirko Slomka wil echter niets weten van zijn reputatie als de collega-verslinder. 'Die bijnaam is door de media gecreëerd en doet me eigenlijk helemaal niets.'

Volgens Slomka staan trainers er alleen voor in de voetballerij. 'Ik heb geen medelijden met Van Gaal. Iedere trainer staat er alleen voor en moet bestand zijn tegen kritiek. Dat hoort bij het vak. Ik denk niet dat dit duel cruciaal is voor de baan van Van Gaal bij Bayern. Ze spelen hierna ook nog het duel met Inter in de achtste finale van de Champions League', aldus Slomka.

Overigens kreeg Slomka in de aanloop naar het treffen een tegenvaller te verwerken. Didier Ya Konan haakte geblesseerd af.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's