Beukema en Zirkzee goud waard voor Bologna in sensationele verlenging

Bologna heeft woensdagavond titelhouder Internazionale uitgeschakeld in het toernooi om de Coppa Italia. Dat gebeurde in een sensationele verlenging, waarin Inter eerst op voorsprong kwam, maar Bologna de rollen met twee assists van Joshua Zirkzee en een goal van Sam Beukema omdraaide: 1-2.

Internazionale
nv
1 - 2
Bologna
Bologna

Zirkzee was in Milaan nog op de bank begonnen. Coach Thiago Motta besloot om Sydney van Hooijdonk weer eens een kans te geven in de basiself. Ook Beukema mocht starten bij Bologna, terwijl bij Inter Davy Klaassen een basisplaats had. Denzel Dumfries en Stefan de Vrij ontbraken.

Het bekerduel kreeg een verlenging omdat er in de reguliere speeltijd niet was gescoord. Dat zal vooral Lautaro Martรญnez pijn hebben gedaan: hij miste een strafschop. In de extra speeltijd leek het allemaal alsnog goed te komen voor Inter, toen Carlos Augusto de thuisploeg op voorsprong zette. De vreugde in het Giuseppe Meazza Stadion was groot, maar duurde niet lang.

In de tweede helft van de verlenging trok Bologna de wedstrijd alsnog naar zich toe. Dit met dank aan Zirkzee, die Van Hooijdonk al in de reguliere speeltijd had afgelost. Eerst gaf de Nederlandse spits een assist op Beukema. Zirkzee hield de bal na een corner met zijn hak binnen en bediende zijn landgenoot, die met een hard schot zijn eerste goal in Italiaanse dienst maakte.

Hierna werd het nog mooier voor Bologna, dat zelfs een strafschoppenreeks kon voorkomen. Weer was Zirkzee belangrijk voor zijn ploeg: deze keer stuurde de spits na een prachtige dribbel Dan Ndoye weg en hij wipte de 1-2 tegen de touwen. Bologna verdedigde hierna zijn voorsprong en gaat daardoor naar de laatste acht in het bekertoernooi. Daarin zal Fiorentina de tegenstander zijn.