Betis en Filipescu na veel gesteggel uit elkaar

Real Betis Sevilla en Iulian Filipescu (29) zijn van elkaar verlost. De Spaanse club en de Roemeense verdediger lagen lang met elkaar overhoop en zijn nu de ontbinding van het nog tot medio 2006 lopende contract overeengekomen.

Betis en Filipescu na veel gesteggel uit elkaar

Filipescu kreeg afgelopen zomer te horen dat hij niet in de plannen van coach Víctor Fernández voorkwam. Betis-voorzitter Manuel Ruiz de Lopera ging vervolgens met de Roemeen en zijn zaakwaarnemer om tafel om tot een oplossing te komen.

De onderhandelingen over de afkoop van Filipescu's contract verliepen allesbehalve soepel. Beide partijen kregen het flink met elkaar aan de stok en gingen ruziënd uiteen. Lopera beschuldigde de speler van 'belachelijk hoge eisen' en de speler vertelde dat het optreden van zijn preses hem deed denken aan dat van de voormalige Roemeense dictator Nicolai Ceaucescu.

Filipescu werd door Betis vervolgens een maand geschorst zonder doorbetaling van zijn loon. Na afloop van die periode mocht hij weer meetrainen. De onderhandelingen werden hervat, de strijdbijl begraven en een akkoord bereikt.

Bekijk hier al onze video's