Betere CL-uitgangspositie Rangers dan Genk

Waar het voor RC Genk een hele opgave wordt zich te plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League, is Glasgow Rangers goed op weg.

RC Genk-FK Sarajevo 1-2Voor RC Genk is deelname aan de Champions League ver weg. In de tweede voorronde van het toernooi verloren de Belgen in eigen stadion met 2-1 van FK Sarajevo. 'Er was veel wil bij ons, maar te weinig verstand. We hebben dat allemaal cash betaald', was de analyse van de verliezende coach Hugo Broos.

Na een kwartier spelen keek Genk tegen een 1-0 achterstand aan. Eric Matoukou zette zijn eigen doelman Logan Bailly op het verkeerde been, waardoor Admir Rascic de bal in het lege doel kon tikken. Hans Cornelis benutte in twee instanties een strafschop voor 1-1. Genk kreeg kansen op de winst, maar in de 86ste minuut verschaften de Bosniërs zich een uitstekende uitgangspositie voor de return. Met een boogbal over Bailly heen zorgde Veldin Muharemovic voor 1-2.

Glasgow Rangers-Zeta Golubovci 2-0Hoewel Glasgow Rangers een half uur met tien man diende te spelen, boekten de Schotten een goed resultaat tegen Zeta Golubovci uit Montenegro (2-0). David Weir (foto) zette Rangers tien minuten na rust op voorsprong door te scoren uit een rebound. Alan Hutton benadeelde zijn ploeg vervolgens door binnen zestig seconden tegen twee gele kaarten op te lopen. In de problemen kwam Rangers echter niet en door de 2-0 van Lee McCulloch hebben de Schotten een goede marge opgebouwd voor de return.

Glasgow Rangers (Sch) - Zeta Golubovci (Mnt) 2-0
RC Genk (Bel) - FK Sarajevo (BHz) 1-2
FC Kopenhagen (Den) - Beitar Jerusalem (Isr) 1-0
Tampere United (Fin) - Levski Sofia (Bul) 1-0
Pyunik Erevan (Arm) - Shakhtar Donetsk (Oek) 0-2
Debreceni VSC (Hon) - IF Elfsborg (Zwe) 0-1
Zaglebie Lubin (Pol) - Steaua Boekarest (Roe) 0-1