Betaald voetbal kondigt maatregelen aan tegen homofobe spreekkoren

Reacties

Het betaald voetbal wil vanaf komend seizoen homofobe spreekkoren richting spelers of de arbitrage in de stadions aanpakken. Dat is de uitkomst van de algemene vergadering betaald voetbal van eind juni.

Betaald voetbal kondigt maatregelen aan tegen homofobe spreekkoren

De stadionspeaker zal voortaan bij homofobe spreekkoren gericht op een individu, wanneer het massaal, repeterend en/of langdurig klinkt, de daders eerst waarschuwen. Als dat niets oplevert, kan een wedstrijd tijdelijk worden stilgelegd.

Wanneer de daders van de spreekkoren getraceerd worden, kunnen ze een stadionverbod van maximaal achttien maanden krijgen. Het betaald voetbal zal na afloop van het seizoen 2023/24 de nieuwe aanpak evalueren en op basis daarvan worden verdere afspraken gemaakt.

'Voetbal is voor iedereen en van iedereen. Daar horen geen spreekkoren bij waarin het woord homo als scheldwoord wordt gebruikt. Gezamenlijk hebben we die grens getrokken. De stappen die we nu zetten, zullen we evalueren om te bekijken of ze het gewenste resultaat opleveren', zegt Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.