Bespuugde Ancelotti steekt middelvinger op naar Hertha-fans

Carlo Ancelotti staat te boek als een ware gentleman, maar de coach van Bayern München viel na het 1-1 gelijkspel bij Hertha BSC even uit zijn rol. De 57-jarige Italiaan stak zijn middelvinger op naar de Berlijnse fans en gaf naderhand uitleg.

Bij de ARD werd de coach van Bayern gevraagd naar het incident. 'Ik heb dat gebaar gemaakt', bevestigde Ancelotti (foto). 'Ik ben bespuugd. Daarom deed ik het', zo gaf hij uitleg.

De slotfase van het competitieduel in Berlijn was sowieso tumultueus. Bayern kreeg bij een 1-0 achterstand vijf minuten blessuretijd om een nederlaag te voorkomen. Dat lukte, al viel die 1-1 pas ná die vijf minuten. Dat zorgde bij Hertha tot enorme woede, met scheidsrechter Patrick Ittrich als gebeten hond. Trainer Pál Dárdai sprak daarom al van een 'Bayern-bonus'.