Besluit KNVB slaat in als een bom bij het 'Liverpool van Brabant'

Reacties

Het besluit van de KNVB om per direct een punt te zetten achter het seizoen in het amateurvoetbal, komt vooral hard aan bij Oss '20. De club uit Noord-Brabant stevende onbedreigd af op het kampioenschap in de Derde Divisie.

Besluit KNVB slaat in als een bom bij het 'Liverpool van Brabant'
© Pro Shots

Met veertien punten meer dan nummer twee Jong ADO Den Haag was het een kwestie van tijd voordat Oss zich tot kampioen zou kronen en dus promotie naar de Tweede Divisie, het hoogste amateurniveau, zou realiseren. Maar daardoor gaat een streep, nu als gevolg van de maatregelen van de regering er tot 1 juni niet kan worden gesport.

'Dit zagen wij niet aankomen. Het is echt ingeslagen als een bom', zei Edgar Janssen, voorzitter van de club die al het Liverpool van Brabant werd genoemd, dinsdagavond bij NOS Langs de Lijn. 'We moeten de crisis heel serieus nemen. Voetballen zit er voorlopig niet in. Maar meteen de eindstand bepalen, daar hadden we niet op gerekend.'

Janssen sluit niet uit dat Oss '20 stappen onderneemt. 'We gaan de komende dagen kijken wat er nog mogelijk is, want dit is wel heel kort door de bocht. Ik heb geluiden gehoord dat voor de eredivisie degraderen niet mogelijk wordt gemaakt, maar dat de kampioen van de Eerste Divisie wel promoveert. Dat komt voor ons wel rauw op het dak.'

Wat er met het betaald voetbal gebeurt is nog onduidelijk. De KNVB wil eerst afwachten wat de lijn is van de UEFA. De Europese voetbalbond vergadert woensdag over de gevolgen van de coronacrisis. Vanwege de grote financiële belangen is het niet uitgesloten dat de Europese competities nog wel worden afgemaakt. Dat zou in Nederland dus na 1 juni moeten gebeuren.

'De regie ontbreekt in Nederland tijdens de grootste crisis ooit in het voetbal'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.