Na 'Ajax' nieuwe klap voor Besiktas, eigen spelers uitgefloten

Reacties

Drie dagen na de thuisnederlaag tegen Ajax (1-2) is Besiktas opnieuw tegen een verliespartij aangelopen. De club uit Istanbul ging zaterdagavond pijnlijk onderuit tegen Giresunspor en blijft in de grijze middenmoot hangen.

Na 'Ajax' nieuwe klap voor Besiktas, eigen spelers uitgefloten
© Pro Shots
Beşiktaş
Beşiktaş
0 - 4
Giresunspor
Giresunspor

Besiktas kwam na een kwart wedstrijd spelen op achterstand. Na een handsbal van Valentin Rosier ging de bal op de stip en Fousseni Diabaté schoof de bal ijzig kalm in de hoek. Zes minuten voor rust kreeg Besiktas de volgende domper te verwerken: middenvelder Necip Uysal ging met gestrekt been een duel aan en na een interventie van de VAR besloot de scheidsrechter om de rode kaart uit te delen.

Het Besiktas van trainer Sergen Yalcin hoopte de stand in de tweede helft, met tien tegen elf, alsnog om te kunnen draaien. In plaats daarvan moesten De Zwarte Adelaars nog drie treffers incasseren: Ibrahima Balde profiteerde van een grove inschattingsfout van doelman Mert Günok, uit een rebound maakte Serginho er 0-3 van en de laatste treffer kwam op naam van Joseph Champness. Joey Pelupessy, die eerder voor onder meer Heracles Almelo en FC Twente speelde, viel in bij Giresunspor.

De supporters van Besiktas lieten hun onvrede duidelijk blijken. Toen Michy Batshuayi en Kevin N’Koudou werden gewisseld, werden zij getrakteerd op een hels fluitconcert. Batshuayi reageerde door cynisch naar de tribunes te applaudisseren. Ook doelman Mert, die geen goede indruk maakte bij drie treffers, werd uitgefloten. Volgende week vrijdag gaat Besiktas op bezoek bij Kasimpasa.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2021/2022

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Trabzonspor
38
23
12
3
69-36
+33
81
2
Fenerbahçe
38
21
10
7
73-38
+35
73
3
Konyaspor
38
20
8
10
66-45
+21
68
4
İstanbul Başakşehir
38
19
8
11
56-36
+20
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.