Besiktas geeft 0-3 voorsprong uit handen, Weghorst en Fer vallen op

Besiktas heeft een 0-3 voorsprong uit handen gegeven in de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Met Wout Weghorst in de basis kwam de ploeg van trainer Valérien Ismaël op de ruime voorsprong, maar door een rode kaart keerde de spanning terug in de wedstrijd. Alanyaspor poetste de gehele achterstand weg en pakte een punt.

Alanyaspor
Alanyaspor
3 - 3
Beşiktaş
Beşiktaş

Al in de derde minuut liet Weghorst zich gelden. Vlak voor een hoekschop duwde de spits verdediger Tayfur Bingol van zich af, waardoor hij ruimte had bij de tweede paal. Weghorst kopte de bal terug op Georges-Kevin N'Koudou, die van dichtbij de score opende. Niet veel later maakte Salih Ucan er 0-2 van. De middenvelder vond de ruimte voor een doeltreffend schot, omdat Leroy Fer te laat uitstapte in het strafschopgebied.

Een overtreding van Oussama Targhalline op Rachid Ghezzal leidde na een klein halfuur tot een strafschop, die door de buitenspeler zelf werd benut: 0-3. Er was geen vuiltje aan de lucht voor Besiktas, maar tien minuten voor de rust moesten de bezoekers verder met een man minder. De van Istanbulspor overgekomen Emrecan Uzunhan kreeg in zijn debuutwedstrijd twee gele kaarten.

Alanyaspor rook bloed en kwam uit een prachtige vrije trap van Efkan Bekiroglu op 1-3. Een kopbal in eigen doel van Romain Saïss maakte de situatie negen minuten voor tijd nog nijpender voor Besiktas. De jacht op de gelijkmaker leverde Alanyaspor in de blessuretijd het gewenste resultaat op. De thuisploeg kreeg een strafschop na een overtreding op Zinedine Ferhat en vanaf elf meter maakte Daniel Candeias geen fout.