Bescheiden goudhaantje Gakpo ziet verbetering in spel van Oranje

Reacties

Weer was Cody Gakpo het goudhaantje bij Oranje, maar de 23-jarige uitblinker van het Nederlands elftal wees na het veiligstellen van de groepswinst tegen Qatar (2-0) op de teamprestatie.

Bescheiden goudhaantje Gakpo ziet verbetering in spel van Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Qatar
Qatar

Gakpo opende halverwege de eerste helft de score, het was al de derde keer dit WK. Hij weigerde echter met de eer te gaan strijken. 'We doen het als team. Iedereen helpt elkaar. Nu ben ik een paar keer het eindstation geweest, maar we doen het fantastisch met zijn allen', zei hij tegen de NOS.

Gakpo was de eerste Oranje-international die in zijn eerste drie WK-duels scoorde en schaarde zich in een select rijtje internationals die drie keer op rij scoorden op een WK: 'Een fijn gevoel, maar het gaat om het team', benadrukte hij. 'We zijn door en daar het gaat om. Nu moeten we dit doortrekken.'

In het spel zag hij een stijgende lijn. 'Ik denk dat we vandaag vaster aan de bal waren dan de vorige duels, iets meer controle hadden. Uiteindelijk winnen we en daar gaat het om. Ze zakken in, je weet dat je geduldig moet zijn en dat de kansen wel komen. We hebben twee keer gescoord, dat is goed.'

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer C. Gakpo
Meer over C. Gakpo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.