Bernardo Silva met twee doelpunten de beul van Real Madrid

Reacties

Manchester City heeft zichzelf woensdagavond beloond voor een indrukwekkende openingsfase tegen Real Madrid. Bernardo Silva zorgde na ruim twintig minuten voor de 1-0 en verdubbelde acht minuten voor rust ook nog de marge: 2-0.

Bernardo Silva met twee doelpunten de beul van Real Madrid
© RTL
Manchester City
Manchester City
4 - 0
Real Madrid
Real Madrid

City is in het eigen Etihad Stadium heer en meester tegen Real en kreeg al twee grote kopkansen voor Erling Haaland. Waar dat normaal gesproken twee doelpunten betekent, vond de Noor nu tweemaal Thibaut Courtois op zijn pad. Vooral de tweede redding van de keeper was weergaloos.

Niet lang na de save werd Courtois alsnog gepasseerd, door Silva. De Portugees werd met een fijne steekpass bediend door Kevin De Bruyne en schoot hard raak. Voor Silva betekende het zijn tweede Champions League-treffer van dit seizoen.

Real liet zich pas na een halfuur voor het eerst een beetje zien. Toni Kroos liet het City-publiek schrikken, met een knal van afstand die op de lat uiteen spatte. Niet lang hierna maakte Silva zijn tweede van de avond. De Portugees kopte binnen uit een rebound, nadat een schot van Ilkay Gündogan nog gepakt was. 

Volg het restant van de wedstrijd via VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.