Bergwijn ondanks nederlaag blij met Van 't Schip: 'Creëert een goede sfeer'

Reacties

Steven Bergwijn baalt van de nederlaag tegen Brighton & Hove Albion (0-2). De aanvoerder van Ajax concludeerde dat twee fouten aan Amsterdamse kant het verschil maakten in het Europa League-duel.

Bergwijn ondanks nederlaag blij met Van 't Schip: 'Creëert een goede sfeer'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

En daardoor verloor Ajax voor het eerst onder leiding van trainer John van 't Schip, al kwam die nederlaag op een andere manier tot stand dan twee weken geleden in Brighton. Toen beperkten de Amsterdammers zich hoofdzakelijk tot verdedigen, nu was de speelwijze gedurfder.

Dat zag ook Bergwijn. 'Verliezen is altijd klote, natuurlijk. De eerste helft hebben we redelijk goed gevoetbald, maar die fouten worden op dit niveau afgestraft. Dat is jammer. Bij de tweede goal wordt er niet goed doorgestapt en dat wordt ook direct afgestraft.'

'Ik denk dat die momenten wel beslissend zijn', vervolgde de 26-jarige aanvaller tegenover Veronica. 'Brighton is niet heel gevaarlijk geweest en wij hadden ook wel een goal verdiend. Ik denk dat we vandaag wel meer moed hebben getoond aan de bal. Dat was ook de opdracht van de trainer.'

Bergwijn is te spreken over de werkwijze van Van 't Schip. 'Het gevoel in de spelersgroep is goed. Hij creëert een goede sfeer. De afgelopen wedstrijden zie je dat wel terug, alleen konden we dat vandaag niet omzetten in een resultaat', aldus de international, die hoop blijft houden op overwintering.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brighton & Hove Albion
6
4
1
1
10-5
+5
13
2
Olympique Marseille
6
3
2
1
14-10
+4
11
3
Ajax
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
AEK Athens
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.