Bergwijn legt basis voor nipte oefenzege Ajax

Ajax heeft dinsdag het vriendschappelijke duel met Red Bull Salzburg omgezet in een overwinning. Steven Bergwijn toonde zijn meerwaarde.

© Imago
Red Bull Salzburg
2 - 3
Ajax
Ajax

Alfred Schreuder wacht nog op versterkingen, die naar alle waarschijnlijkheid snel kunnen worden verwelkomd. 'Maar we zijn goed onderweg, al hebben we fysiek nog een behoorlijke weg te gaan', zei de trainer voor het vijfde oefenduel onder zijn leiding tegen Ziggo Sport.

Een van zijn wel al gearriveerde versterkingen – Steven Bergwijn – liet in Saalfelden zien zijn vorm al te pakken te hebben. De Oranje-international was direct betrokken bij de twee Amsterdamse treffers voor rust.

In de 28ste minuut ging Owen Wijndal na zijn passje relatief makkelijk liggen, waarna Dusan Tadic de toegekende strafschop omzette in een doelpunt. Vijf minuten voor het rustsignaal was het Mohammed Kudus die met een harde kopbal de voorzet van Bergwijn een gepast vervolg gaf.

Dankzij de treffer van de middenvelder in de spits kon Ajax na 45 minuten de kleedkamer toch opzoeken met een voorsprong. Red Bull Salzburg was namelijk na ruim een half uur langszij gekomen via Nicolas Capaldo, die ondanks de aanwezigheid van Perr Schuurs uit een voorzet van Junior Adamu bij de tweede paal de bal in het Amsterdamse doel kreeg.

Vroeg in de tweede helft vergrootte Kenneth Taylor de marge na een knappe combinatie met Steven Berghuis en Davy Klaaasen. Na de nodige wissels aan Amsterdamse kant snoepte Salzburg wat van de achterstand af. Verse kracht Benjamin Sekso profiteerde van een slippertje van de ingevallen Sean Klaiber. Maar de Oostenrijkse formatie kon een nederlaag niet voorkomen in het bij vlagen onvriendelijke oefenduel, ook omdat de 3-3 van oud-Ajacied Maximilian Wöber in de slotfase vanwege buitenspel werd afgekeurd.