Kans voor Kudus: eerste basisplaats in oefenserie Ajax

Reacties

Mohammed Kudus krijgt de kans om zich vanaf de aftrap te laten zien tegen Red Bull Salzburg. De Ghanees mag voor het eerst deze voorbereidingsperiode starten van Ajax-coach Alfred Schreuder.

Kans voor Kudus: eerste basisplaats in oefenserie Ajax
© Pro Shots

Ajax oefent tijdens het trainingskamp in Oostenrijk dinsdagavond tegen Salzburg (18.30 uur). Schreuder kiest er duidelijk voor om een groot deel van zijn basisploeg verder ingespeeld te laten raken. Zo starten Steven Bergwijn en Dusan Tadic. Hetzelfde geldt voor Edson Álvarez en Steven Berghuis. Davy Klaassen zit op de bank.

In de basisploeg is er plek voor Kenneth Taylor én Kudus. Laatstgenoemde scoorde in de vorige oefenwedstrijd tegen KAS Eupen als invaller (1-1) en maakt tijdens trainingen een fitte en gretige indruk. Afhankelijk van de rolverdeling met Berghuis start het 21-jarige talent als aanvallende middenvelder of als derde aanvaller.

Achterin is er plek voor aanwinst Owen Wijndal. Perr Schuurs en Daley Blind vormen bij afwezigheid van Jurriën Timber het centrale duo en Devyne Rensch is de rechtsback. Jay Gorter is de doelman.

Het duel met Salzburg is een belangrijke test voor Ajax. Over anderhalve week wacht al een confrontatie met PSV voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Op 6 augustus begint het nieuwe Eredivisie-seizoen voor de Amsterdammers met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.