Bergwijn kan geluk niet op na magische invalbeurt: 'Dit is fantastisch'

Steven Bergwijn beleefde woensdag een avond om nooit meer te vergeten. De aanvaller van Tottenham Hotspur werd bij een 2-1 achterstand tegen Leicester City in het veld gebracht en maakte diep in blessuretijd nog twee doelpunten: 2-3. Na afloop kon hij zijn geluk niet op.

© Imago
Leicester City
2 - 3
Tottenham Hotspur

'Dit is fantastisch', jubelde Bergwijn voor de camera van de BBC. 'De supporters hebben vast een geweldige avond. Ik maak twee doelpunten, dus natuurlijk ben ik erg blij. De coach vroeg me om te scoren, om het de verdedigers moeilijk te maken en om dicht bij Harry Kane te blijven.'

Bergwijn kon deze opsteker goed gebruiken. 'Het is een lastig seizoen geweest door blessures. En Harry, Sonny (Heung-Min Son, red.) en Lucas Moura doen het goed. Ik moet hard werken en mezelf laten zien aan de manager wanneer ik erin kom. We trainen hard en daardoor kunnen we ook dit soort dingen laten zien.'

In de geschiedenis van de Premier League was het pas een keer eerder voorgekomen dat een speler door twee goals in blessuretijd een zeker lijkende nederlaag omboog in een overwinning. Bergwijn trad woensdag in de voetsporen van Fernando Llorente, die op 26 november 2016 voor het onwaarschijnlijke zorgde in de ontmoeting tussen Swansea City en Crystal Palace (5-4).

Tottenham komt aankomende zondag weer in actie. Dan wacht de competitietopper tegen Chelsea, op Stamford Bridge. 'We leven van wedstrijd naar wedstrijd', zei Bergwijn koeltjes. 'De wedstrijd tegen Chelsea is een belangrijke en we gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden.'