Ongelooflijk maar waar: invaller Bergwijn zorgt voor krankzinnige ontknoping

Met twee doelpunten heeft Steven Bergwijn Tottenham Hotspur woensdag langs Leicester City geschoten. De invaller sloeg diep in blessuretijd twee keer toe: na 94 minuten en 52 seconden stond Tottenham nog op achterstand.

© Imago
Leicester City
2 - 3
Tottenham Hotspur

Bergwijn staat in de serieuze belangstelling van Ajax, maar manager Antonio Conte laat de Oranje-international liever niet vertrekken. Tegen Leicester City bewees Bergwijn waarom. De 24-jarige aanvaller kwam tien minuten voor tijd bij een 2-1 achterstand binnen de lijnen. Het duel leek uit te monden in een overwinning voor de thuisploeg, maar Bergwijn besloot anders.

In de 95ste minuut zorgde Bergwijn eerst voor de gelijkmaker en ruim een minuut later deed hij daar nog een flinke schep bovenop. Leicester City verspeelde de bal kort na de aftrap en Harry Kane lanceerde de voormalig PSV'er. Bergwijn omspeelde Leicester-doelman Kasper Schmeichel en schoot via de binnenkant van de paal de winnende treffer binnen.

Geklungel
Halverwege de eerste helft was Leicester nog op voorsprong gekomen via Patson Daka. De Zambiaan profiteerde van geklungel in de Spurs-verdediging en schoof de bal diagonaal achter doelman Hugo Lloris (1-0). De bezoekers lieten zich niet uit het veld slaan door de openingstreffer en kwamen via Kane langszij. Op aangeven van Harry Winks zorgde de aanvalsleider via de binnenkant van de paal voor de gelijkmaker (1-1).

Na rust maakten beide ploegen aanspraak op de overwinning. Uiteindelijk was het Leicester dat aan het langste eind leek te trekken. James Maddison, toch al de man in vorm bij de thuisploeg, zorgde met een van richting veranderd schot voor de 2-1. Daarna was het de beurt aan Bergwijn, die met twee doelpunten voorkwam dat Conte zijn eerste Premier League-nederlaag als manager van Tottenham leed.