Bergsma verrast en kiest voor Zwitsers avontuur

Reacties

Leon Bergsma vervolgt zijn loopbaan in Zwitserland. De 23-jarige verdediger heeft een tweejarig contract getekend bij FC Aarau, uitkomend op het tweede niveau.

Bergsma verrast en kiest voor Zwitsers avontuur
© Pro Shots

Bergsma doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte in mei 2015 zijn debuut in het betaald voetbal namens Jong Ajax. De centrumverdediger kwam in de jaren daarna veel uit voor de beloftenploeg van de Amsterdammers, waarmee hij zich in het seizoen 2017/18 als aanvoerder tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie kroonde.

In de zomer van 2018 vertrok Bergsma naar AZ, waar hij ook voornamelijk uitkwam voor het beloftenelftal. Na drie officiële optredens voor de hoofdmacht werd hij afgelopen seizoen verhuurd aan FC Den Bosch. Onlangs werd zijn contract in Alkmaar ontbonden en dus kon Bergsma transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Die heeft hij nu dus gevonden. FC Aarau sloot het seizoen 2019/20 af op de achtste plaats in de Challenge League, het tweede niveau in Zwitserland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.