Bergkampiaans: Candreva schittert bij nieuw puntenverlies van Roma

AS Roma heeft voor de zesde keer op rij niet gewonnen in de Serie A. In eigen huis tegen Salernitana moest het team van José Mourinho tot twee keer toe achtervolgen. Uiteindelijk pakten de Romeinen één punt.

AS Roma
2 - 2
Salernitana
Salernitana

Door de teleurstellende reeks zonder zege was het uitzicht op Champions League-plaatsing via de Serie A in de voorbije weken steeds meer vertroebeld. Tegen Salernitana hoopte Roma in ieder geval weer wat vertrouwen te tanken met het oog op de Europa League-finale van volgende week woensdag tegen Sevilla. Georginio Wijnaldum had een basisplaats, in tegenstelling tot Tonny Vilhena, die op de bank begon bij de bezoekers.

De twee ex-Feyenoorders waren toeschouwer bij hét moment van de wedstrijd. Lassane Coulibaly zag in de twaalfde minuut Antonio Candreva de diepte in sprinten en verstuurde een lange pass naar de 36-jarige Italiaan. De ex-speler van Lazio schatte de dieptepass perfect in. Candreva sprong op precies het juiste moment op en plaatste de bal achteloos in de verre hoek. Roma-doelman Rui Patrício was volstrekt kansloos bij de gecontroleerde volley die herinneringen aan Dennis Bergkamp opriep.

Mourinho wisselde bij de start van de tweede helft drie keer en bracht onder anderen smaakmaker Lorenzo Pellegrini binnen de lijnen. Dat had effect. Salernitana-doelman Guillermo Ochoa verwerkte een vrije trap van de aanvallende middenvelder slecht, waarna Stephan El Shaarawy van dichtbij de 1-1 maakte.

Het antwoord van de bezoekers volgde snel. Boulaye Dia scoorde door de bal achter zijn standbeen langs in het Romeinse doel te werken: 1-2. Salernitana probeerde met Vilhena en William Troost-Ekong als invallers de voorsprong te verdedigen. De druk van Roma nam toe. In de 83ste minuut was er geen houden meer aan voor Salernitana, toen de bal in het strafschopgebied goed viel voor Nemanja Matic. De controleur knalde raak en bepaalde de eindstand zo op 2-2. De kortste weg naar de Champions League is voor AS Roma de route via de Europa League-finale.