Berghuis op auditie bij Oranje: 'Wil net even wat meer'

Reacties

Steven Berghuis baalt van het feit dat hij het verschil niet heeft kunnen maken bij Oranje. De Feyenoorder speelde tegen Mexico ruim een uur mee en blikte zelfkritisch terug.

Berghuis op auditie bij Oranje: 'Wil net even wat meer'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 1
Mexico
Mexico

Bij Feyenoord is Berghuis vrijwel wekelijks de smaakmaker en staat hij na vier speelrondes in het nieuwe Eredivisie-seizoen alweer op zes goals. De rechtsbuiten hoopte ook zo beslissend te kunnen zijn bij het Nederlands elftal, maar dat lukte onvoldoende, zo gaf hij zelf toe. 'Ik had één schot op doel en daar bleef het ook een beetje bij. Ik heb hard gewerkt en geprobeerd vrijuit mijn spel te spelen. Alleen je bent op zoek naar net even wat meer', aldus Berghuis bij de NOS.

De 28-jarige aanvaller wil namelijk een vaste plek bij de selectie van Frank de Boer verdienen, waar hij de voorbije jaren dan weer wel en dan weer niet werd opgeroepen. Berghuis: 'Die status of plek bij het elftal heb ik nog niet en dat is wel een van mijn doelstellingen natuurlijk. Ik kreeg nu mijn kans in de basis en daar werk je keihard voor bij je club en dat is ook wat je wilt. Dan wil je ook het verschil maken en dat is me vanavond helaas niet gelukt. Naar dat moment was ik op zoek.'

De conclusie is volgens Berghuis dat Oranje goede momenten afwisselde met slechte momenten en bij de 0-1 nederlaag zag hij het met name op één vlak misgaan. 'De fifty-fifty duels vielen uit in het voordeel van de Mexicanen, die daar net wat slimmer in waren', luidde het eindoordeel.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.