Berghuis komt maar niet van de nul af: 'Dan ben ik kwaad op mezelf'

Reacties

Hij nam het doel van Bosnië-Herzegovina zondagavond liefst acht keer onder vuur, maar Steven Berghuis wacht nog altijd op zijn eerste interlanddoelpunt.

Berghuis komt maar niet van de nul af: 'Dan ben ik kwaad op mezelf'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina

Berghuis legde op de persconferentie achteraf in de Johan Cruijff Arena in eerste instantie de nadruk op de pluspunten na de 3-1 zege. 'We maken in de eerste helft drie goede goals, waarvan er één zwaar onterecht werd afgekeurd', doelt de Feyenoord-aanvoerder op de treffer van Luuk de Jong die wegens vermeend buitenspel werd geannuleerd.

Berghuis werd zo dus een tweede assist ontnomen, want hij was ook de aangever bij de 2-0 van Georginio Wijnaldum. Maar de rechtsbuiten had zelf graag ook wel een doelpunt meegepikt. Na twintig interlands staat de teller immers nog altijd op nul bij Berghuis, die al in mei 2016 zijn debuut voor Oranje maakte.

Tegen Bosnië-Herzegovina kreeg hij daar een aantal ideale mogelijkheden voor, maar het mocht niet baten. 'Er waren natuurlijk twee kansen, die gewoon moeten zitten. Dan ben ik kwaad op mezelf. Ik ben niet heel nadrukkelijk op zoek. Ik probeer een bijdrage te leveren door creatief te zijn, maar ik kom wel in de positie. Nu is het nog een kwestie van afronden, de trekker overhalen', reageerde Berghuis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.