'Benzema voert gesprekken over binnenlandse overstap in Saoedi-Arabië'

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Al-Ittihad de Saudi Pro League over acht dagen hervat zonder Karim Benzema. Omdat een terugkeer naar Europa inmiddels is uitgesloten, wordt een binnenlandse transfer steeds waarschijnlijker voor de 36-jarige topspits.

'Benzema voert gesprekken over binnenlandse overstap in Saoedi-Arabië'
© Pro Shots

Benzema heeft het niet naar zijn zin bij Al-Ittihad en wil graag vertrekken. Dat doet de voormalig Ballon d'Or-winnaar in ieder geval niet naar Europa. De Saoedische staat, die de transfer van Benzema vorig jaar financieel mogelijk maakte, peinst er niet over de routinier voortijdig te laten vertrekken en op die manier gezichtsverlies te lijden.

Maar wat dan? L'Equipe weet dat er een plan wordt gesmeed om Benzema elders in de Saudi Pro League onder te brengen. Nog specifieker bij een club uit Riyad, de hoofdstad van het land. Koploper Al-Hilal en Al-Nassr, de werkgever van Cristiano Ronaldo, zouden dan de meest logische namen zijn. Volgens de Franse sportkrant heeft Al-Ittihad nog altijd het laatste woord.

Groen licht
Het is de vraag of de Saoedische topclub mee wil werken aan een binnenlandse overstap. De regerend landskampioen staat op een teleurstellende zevende plaats en hervat de tweede seizoenshelft woensdag 7 februari met een uitwedstrijd tegen Al-Ta'ee.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.