Benzema scoort na bewogen week in beide doelen

De wedstrijd tussen Al-Taawon en Al-Ittihad in de Saudi Pro League is vrijdagavond in 1-1 geëindigd. De volledige productie kwam op naam van Karim Benzema. Na een voor hem bewogen week scoorde de Franse spits in dienst van Al-Ittihad eerst in het juiste doel en daarna ook nog in zijn eigen doel.

Benzema scoort na bewogen week in beide doelen
© Pro Shots

Halverwege de eerste helft zagen we Benzema zoals we de Ballon d'Or-houder zo vaak hebben gezien. Hij kopte overtuigend raak uit een voorzet vanaf de rechterkant. Even later was het alweer gelijk, opnieuw was het met het hoofd. Nu kreeg hij de bal verkeerd op zijn hoofd toen hij een corner probeerde weg te koppen, zodat het speeltuig in het doel zeilde.

Met die 1-1 was meteen de eindstand bereikt in deze topper in de Saoedische competitie: Al-Ittihad blijft derde staan, Al-Taawon handhaaft zich op de tweede plek. Koploper Al-Hilal heeft even veel punten als Al-Taawon, maar komt later op vrijdagavond nog in actie en kan drie punten voorsprong nemen.

Voor Benzema is het toch al een bewogen week. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Darmanin, beschuldigde hem van 'nauwe contacten' met het Moslimbroederschap, een beweging die in Frankrijk als terreurorganisatie bekend staat.

Bekijk hier al onze video's
Meer Al Ittihad
Meer over Al Ittihad
Meer Saudi League
Meer over Saudi League
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema