Benzema op jacht naar 50ste goal voor Real Madrid

In de schaduw van clubtopscorer Cristiano Ronaldo is Karim Benzema bij Real Madrid bezig aan een ijzersterk seizoen. De Franse aanvaller kan zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Granada een jubileum vieren.

Benzema op jacht naar 50ste goal voor Real Madrid

Benzema is nog één treffer verwijderd van zijn vijftigste doelpunt in dienst van De Koninklijke. Na 105 officiële optredens staat de teller voor hem op 49 goals: 31 in de Primera División, zes in de strijd om de Copa del Rey, elf in de Champions League en één om de Spaanse Super Cup.

Benzema, die afgelopen dinsdag nog het winnende doelpunt voor Real maakte in het bekerduel met Málaga (3-2 zege), heeft dit seizoen de pech dat Cristiano Ronaldo met zijn grote aantal goals (25 in alle competities) de meeste aandacht voor zich opeist. De Franse international is samen met ploeggenoot Gonzalo Higuaín (vijftien goals) namelijk stiekem al goed voor 29 van de 89 doelpunten van de Madrilenen.

Het moet raar lopen wil Benzema dit seizoen niet zijn persoonlijk record van de vorige jaargang verbeteren. Toen eindigde hij het seizoen met 26 doelpunten in 48 officiële wedstrijden. (Ramon Min) <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's