Benzema: nummer 9 die Ronaldo liet schitteren, straalt nu zelf weer

Reacties

Het zijn nog geen Cristiano Ronaldo-achtige aantallen, maar Karim Benzema is cijfermatig bezig aan een van de beste seizoenen van zijn loopbaan. De 31-jarige aanvaller maakte maandagavond tegen Leganés zijn 27ste doelpunt van het seizoen en heeft in La Liga nu al meer gescoord dan tijdens de afgelopen twee seizoenen gezamenlijk.

Benzema: nummer 9 die Ronaldo liet schitteren, straalt nu zelf weer

De teller van Benzema staat na 32 speelronden namelijk op achttien competitietreffers, terwijl die in 2016/17 en 2017/18 op respectievelijk elf en vijf doelpunten bleef steken. Het had alles te maken met de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo, die het gras voor de voeten van de Franse spits meer dan eens wegmaaide. Nu de Portugese veelvraat is vertrokken, treedt de man die zo vaak de gaten voor hem trok zelf weer in het voetlicht.

Het is terug te zien in de productie van Benzema, die flink is toegenomen. De nummer 9 van Real Madrid maakte in de competitie de laatste vijf goals voor De Koninklijke en met nog zes wedstrijden op het programma in de Primera División is het niet uitgesloten dat de clubtopscorer in de buurt komt van de 32 officiële treffers die hij maakte in het seizoen 2011/12 maakte aan de zijde van Ronaldo, die destijds liefst zestig keer (!) raak schoot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die enorme lading doelpunten van het Portugees-Franse aanvalsduo leverde Real destijds de landstitel op onder José Mourinho. Nu Ronaldo is vertrokken en Benzema hoofzakelijk in zijn eentje verantwoordelijk is voor de goals – in La Liga blijven Gareth Bale (acht goals) en Sergio Ramos (zes) ver achter bij de Franse aanvalsleider – is de tweede plek het maximaal haalbare. Voor komende zomer staat dan ook een grootscheepse renovatie gepland.

De Spaanse kranten speculeren volop over de transferplannen van Real-voorzitter Florentino Pérez, maar Zinedine Zidane laat zich niet in zijn kaarten kijken. Wel sprak de trainer van Real in aanloop naar het duel met Leganés nog lovende woorden over zijn landgenoot, die nog een contract tot medio 2021 heeft. 'Karim is geen typische nummer 9. Hij kan combineren, uitwijken naar de zijkant, doelpunten maken én anderen helpen.'

Ook op 31-jarige leeftijd is de man die in de zomer van 2009 tegelijk met Ronaldo naar Real kwam – Olympique Lyon ontving destijds het naar de huidige maatstaven bescheiden bedrag van 35 miljoen euro voor de toen 21-jarige aanvaller – nog altijd van vitaal belang voor De Koninklijke, wilde Zidane er maar mee zeggen. 'Karim Benzema kan met iedereen samenspelen, hij brengt goede spelers samen en maakt ze zelfs nóg beter.'

De eerste shirts van Ronaldo en Benzema nadat de twee aanvallers in 2009 werden aangetrokken. Het duo vormde jarenlang een succesvol aanvalskoppel bij Real Madrid.
De eerste shirts van Ronaldo en Benzema nadat de twee aanvallers in 2009 werden aangetrokken. Het duo vormde jarenlang een succesvol aanvalskoppel bij Real Madrid.

Als iemand het zal beamen is het Ronaldo. De Portugese steraanvaller profiteerde jarenlang van het samenspel met Benzema en Real kampt nog altijd met de naweeën van diens vertrek naar Juventus. 'Het is onmogelijk Cristiano te vervangen, wie je ook haalt', zei Zidane daar op zijn persconferentie in aanloop naar Leganés-uit over. 'Je kan zoveel topspelers aantrekken als je wil, ze zullen nooit bereiken wat hij heeft gepresteerd voor deze club.'

Dat Benzema maandagavond zijn 27ste van het seizoen maakte en daarmee de criticasters die vinden dat hij te weinig scoort de mond snoerde, kon het zoveelste puntenverlies van Real dit seizoen niet voorkomen. Zidane was na afloop duidelijk over zichzelf en zijn spelers: het moet beter. 'Hoewel we niks meer kunnen winnen, is dat onze plicht. Komend seizoen moet het elftal weer competitief zijn, we zullen dan een stuk beter zijn.'

Of er dan nog plaats is voor de weer helemaal opgeleefde Benzema, is afwachten. De geruchten over zijn toekomst laten hem volgens Zidane koud. 'Hij is gewend aan die geruchten, dat verandert niets voor hem. Hij toont karakter en levert goed werk voor het team. Benzema is bezig aan een erg goed seizoen, hij een fantastische speler.' En om zomaar afscheid te nemen van dergelijke spelers, kan weleens slecht uitpakken. Dat heeft dit seizoen wel bewezen.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.