Benzema neemt Real Madrid als vanouds bij de hand

Reacties

Real Madrid heeft zaterdag geen fout gemaakt bij de start van het seizoen in La Liga. De nummer twee van de afgelopen jaargang won op bezoek bij Alavés, mede dankzij twee goals van Karim Benzema.

Benzema neemt Real Madrid als vanouds bij de hand
© Imago
Alavés
Alavés
1 - 4
Real Madrid
Real Madrid

Real opent dit seizoen de jacht op titelverdediger Atlético Madrid en zal ongetwijfeld concurrentie krijgen van Barcelona, zelfs zonder Lionel Messi. De Madrilenen raakten in de zomer Sergio Ramos en Raphaël Varane kwijt. Daar kwam David Alaba voor terug en hij startte dan ook meteen tegen Alavés. Met Eden Hazard en Gareth Bale in de basis ging het moeizaam in de eerste helft. De teruggekeerde trainer Carlo Ancelotti zag zijn ploeg niet veel opgelegde kansen creëren.

Vrezen voor puntenverlies hoefde de trainer van Real echter niet, want vrijwel direct na rust opende Benzema de score. De Franse spits die de afgelopen jaren menig sterspeler zag vertrekken uit Madrid toonde weer eens aan dat hij nog steeds van grote waarde is. Lucas Vázquez bezorgde de bal bij Hazard, die met een tikje Benzema bediende. Dat de aanvaller kort daarvoor buitenspel stond bij een voorzet deed er volgens de arbitrage niet toe, omdat Benzema niet bereikt kon worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vervolgens ging het snel voor Real. Luka Modric gaf na 55 minuten een uitstekende indraaiende voorzet, die door verdediger Nacho Fernández werd binnengetikt. Een paar minuten later stond het al 0-3. Federico Valverde zette het op een lopen en gaf voor op Benzema. De bal kwam niet precies bij de spits, maar met een gelukje zorgde hij er wel voor dat keeper Fernando Pacheco reddend moest optreden. Vervolgens was de doelman in de rebound kansloos.

Zo leek de wedstrijd al gespeeld, maar Alavés gaf niet op. Mede dankzij een invaller die in Nederland nog zeer bekend is: John Guidetti. De Zweed verving na een klein uur voormalig NAC-middenvelder Manu García en versierde na de 0-3 van Real een penalty door zich te laten neerhalen door keeper Thibaut Courtois. Joselu benutte de strafschop en zo stond het 1-3. Het was voor Alavés echter geen startsein voor een comeback, want in de extra tijd maakte invaller Vinícius Júnior er 1-4 van.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.