Benzema maakt pas op de plaats bij Real Madrid

De Franse aanvaller Karim Benzema is nu al onderwerp van discussie bij Real Madrid. Afgelopen zomer behoorde ook híj tot de topaankopen, maar Benzema overtuigt tot dusver niet in de Spaanse hoofdstad.

Benzema maakt pas op de plaats bij Real Madrid

De club kocht de 21-jarige Fransman voor 35 miljoen euro van Olympique Lyon, maar in de eerste twee competitieduels haalde coach Manuel Pellegrini Benzema beide keren voortijdig naar de kant. Afgelopen zondag had Benzema in de uitwedstrijd tegen Espanyol (3-0 zege) toch weer een basisplaats.

Dinsdagavond echter kreeg de Argentijnse spits Gonzalo Higuaín in het Champions League-duel met FC Zürich -Real won de uitwedstrijd met 2-5- de voorkeur van Pellegrini. Zelfs een invalbeurt zat er voor Benzema niet in.

Ook bij de Franse nationale ploeg is zijn positie aanzienlijk verzwakt. Ruim een jaar geleden kreeg hij voor het laatst een basisplaats toebedeeld van bondscoach Raymond Domenech, die het spel van Benzema te individualistisch zou vinden.

Tijdens de teleurstellend verlopen interlands van vorige week, tegen zowel Roemenië als Servië bleven Les Blues op 1-1 steken, kwam Benzema in totaal slechts zeventien minuten in actie. Toulouse-spits André-Pierre Gignac kreeg in beide wedstrijden de voorkeur als centrale spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen