Benzema komt weg met 'onacceptabele uitspraak'

Raymond Domenech uitte scherpe kritiek op Karim Benzema, maar de Franse bondscoach nam de spits van Real Madrid wel op in zijn selectie voor de WK-kwalificatieduels met Faerøer en Oostenrijk.

Benzema komt weg met 'onacceptabele uitspraak'

Benzema was zondag tijdens een persconferentie zeer openhartig geweest over zijn rol tijdens Servië-Frankrijk (1-1), toen hij als invaller slechts de laatste vijf minuten mocht meespelen. 'Ik had niet echt het gevoel dat ik meedeed, ik deed niet echt mijn best', aldus de 21-jarige spits.

'Onacceptabel', reageerde Domenech op de woorden van Benzema. 'Maar ik blijf optimistisch over hem. Ik veroordeel niemand naar aanleiding van één zinnetje. Het is niet goed te praten wat hij heeft gezegd. Zoiets kun je denken, maar zo'n gedachte kun je niet uitspreken.'

'Toch heb ik het idee dat hij zo goed mogelijk wil presteren voor het Franse elftal', vervolgde de bondscoach. 'Ik wil hem daar graag bij helpen, zelfs als iemand in de fout is gegaan zoals in dit geval is gebeurd.'

Domenech stuurde geen uitnodiging naar de middenvelders Yoann Gourcuff en Patrick Vieira. Beiden werden niet fit genoeg bevonden door de technische staf van Les Bleus.

Frankrijk moet zich waarschijnlijk via de play-offs zien te plaatsen voor het WK. De ploeg van Domenech bezet met nog twee duels te gaan de tweede plaats in Groep 8 met een achterstand van vier punten op koploper Servië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen