'Benzema is de beste spits ter wereld'

Reacties

Karim Benzema was met twee goals nu eindelijk zelf eens de grote man bij de 2-4 overwinning van Real Madrid op bezoek bij Espanyol. Het bleef ook bij zijn ploeggenoten niet onopgemerkt. De Franse spits werd na afloop volop bejubeld.

'Benzema is de beste spits ter wereld'

Lucas Vázquez, zelf verantwoordelijk voor de assist op de 2-4 van Gareth Bale, kwam superlatieven tekort na de driepunter in Barcelona. Dat Real Madrid voor de derde keer op rij won in La Liga was vooral te danken aan Benzema, die twee van de vier doelpunten voor zijn rekening nam en daarmee zijn achtste en negende van het huidige seizoen in La Liga maakte. 

'De beste nummer 9 ter wereld', stak Vázquez de loftrompet over zijn ploeggenoot. 'Wat hij doet is een wonder en hij helpt ons enorm met zijn goals', continueerde de 27-jarige vleugelaanvaller, die zelf sinds december een basisplek heeft bemachtigd in de formatie van coach Santiago Solari.

Benzema kreeg voor aanvang van de wedstrijd tegen Espanyol ook al complimenten van zijn coach. Solari stelde vast dat zijn spits weer in vorm begon te raken, hoewel hij pas zeven keer scoorde. 'Een van de beste spitsen van de wereld', zei ook Solari. 'Hij verkeert momenteel in een goede vorm en is niet zelfzuchtig. Hij is bezig aan een heel goed jaar waarin hij ook andere spelers beter maakt.'

Of Real Madrid met een in vorm verkerende Benzema weer mee kan gaan strijden om de titel in La Liga liet Vázquez in het midden. 'Het is een zeer moeilijke competitie met veel goede tegenstanders en we zijn afhankelijk van andere ploegen. Het is wachten tot die punten morsen', verwees hij naar de achterstand van tien punten op koploper Barcelona. 'Voor nu is het belangrijk dat we veel werklust tonen en vol voor onze kansen blijven strijden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.